Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg

CP Voetbalveld Werkenrode

Op 30 augustus 2011 zijn er 28 jonge talenten gestart met trainen op de eerste centrale topsportvoorziening voor jonge voetballers met een handicap. Een wereldprimeur! 

In Groesbeek, op locatie Werkenrode, is een centrale plek gecreëerd die optimaal is voor topsport. Sportopleiding, onderwijs en wonen zijn er namelijk samengevoegd. De KNVB, Werkenrode School en Pluryn verzorgen met elkaar een voetbalopleiding voor jongeren van 13 tot 19 jaar met Cerebrale Parese (CP). Ook NOC*NSF ondersteunt het project. 

CP is een hersenaandoening die vaak ontstaat door een zuurstoftekort bij de geboorte of een hersentumor of hersenbloeding op jonge leeftijd. Een veel voorkomende uitingsvorm van CP is spasme. Er zijn 28 talenten uit het hele land geselecteerd voor het CP Talentteam. Het grootste deel van deze talenten woont inmiddels op het terrein van Werkenrode en volgt zijn opleiding op Werkenrode School. 

De ambitie van de spelers en de KNVB is simpel en ambitieus: een medaille pakken op de Paralympics van 2016 in Brazilië.

De talenten trainen 4x per week en krijgen medische en fysieke ondersteuning op Werkenrode School. Bij Pluryn krijgen ze woon- en zelfstandigheidstraining. Zo worden ze evenwichtig begeleid in topsport en persoonlijke ontwikkeling. Er is ook een studieloopbaan adviseur voor de jongens.  

Op locatie Werkenrode, waar zo’n 125 jongeren met een handicap wonen, bevindt zich de Werkenrode School waar 300 leerlingen met een handicap tussen de 12 en 20 jaar naar school gaan. En op loopafstand bevindt zich locatie Kemnade voor 72 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking. Geen van deze partijen beschikt over een goed sportveld en met hen is een samenwerking gevonden om het nieuwe veld te gaan benutten.

 

terug naar overzicht
Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg Kuiltjesweg 1 • 7361 TC • Beekbergen • T. 055 506 72 31