Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg

Dromen komen tot leven

Vakantieproject Kemnade

Weekendje Centerparcs Heijderbos

Even ontsnappen uit de dagelijkse routine en net als zovelen gewoon ene paar dagen op vakantie. Dat was het doel van de bewoners van Kemnade 7 toen ze begonnen met het inzamelen van geld voor een gezamenlijk uitje. Op 12, 13 en 14 april was het zover en bracht de groep een paar dagen door in Centerparcs Heijderbos. Het werd een weekeinde om nooit te vergeten!

De droom om er een aantal dagen op uit te gaan ontstond na de zomer van 2018. Begeleiders en bewoners van Kemnade 7 gingen in gesprek over de kansen en mogelijkheden voor een vakantie aanvraag voor Kemnade 7.

Kemnade 7 bestaat uit zes bewoners (drie mannen en drie vrouwen) met ene complexe zorgvraag. Ze hebben structuur, begrenzing een intensieve zorg nodig. Een weekeindje weg naar een vakantiepark ligt niet voor de hand. Maar de groepsleiding wilde de uitdaging niet uit de weg gaan. Immers, je kunt bewoners ook veel meegeven: een succeservaring en een positieve en blijvende herinnering. Bovendien: bewoners ervaren dat ze als groep veel kunnen bereiken met de juiste instelling en motivatie. En ze hoeven zich een paar dagen geen cliënt te voelen en als zodanig behandeld te worden.

Om zelf bij te dragen in de kosten gingen de bewoners enthousiast aan het werk. Ze verkochten in december 2018 zelfgemaakte kerstartikelen op de Kerstmarkt in Groesbeek en zamelden statiegeldflessen in. Deze eigen bijdrage en het enthousiasme van de bewoners was voor stichting Papefonds en Stichting Vemogensbeheer Hoogeland Zorg reden om ook een bijdrage te doen. Tot blijdschap van de zes bewoners.

Zo kwam het dat de bewoners van Kemnade 7 met begeleiding op vrijdagmorgen 12 april naar Heijderbos in de buurt van Gennep vertrokken voor een welverdiende vakantie de verwachtingen kwamen helemaal uit. “We hebben een fantastische tijd gehad, met ene aantal leuke activiteiten. Op de eerste dag zijn we gaan gourmetten en we hebben een liveshow gezien in de Plaza. Op de tweede dag hebben de mannen gezwommen in het zwemparadijs en genoten de vrouwen van een beautymiddag.  Met in de avond als afsluiter nog een leuke muziekshow! De bewoners hebben hebben volop genoten. Het was een weekend om nooit te vergeten”, kijkt persoonlijk begeleider enthousiast terug.

Cliënten hebben aangegeven het gevoel van vrijheid te hebben ervaren. Door de financiële ondersteuning hebben wij leuke activiteiten in Centerparcs kunne doen, waaronder uiteten, de Plaza, de beautymiddag en het zwemparadijs.  Hierbij merkte je dat de cliënten een saamhorigheidsgevoeg ervaarde, er werd plezier samen gemaakt en grenzen werden verlegd. Cliënten hebben aangegeven hoe dankbaar ze zijn dat ze deze unieke vakantie mochten meemaken, veel van hen zijn immer nog nooit op vakantie geweest. Aan het einde hebben we een fotoshoot gemaakt om deze herinneringen voor altijd bij ons te dragen.

 

 

terug naar overzicht
Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg Kuiltjesweg 1 • 7361 TC • Beekbergen • T. 055 506 72 31