Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg

Integratie op locatie BliXem bus

Nieuwe bus voor BliXem Catering

BliXem Catering heeft een nieuwe bus aangeschaft, ten behoeve van de kwaliteit van werken voor de medewerkers van BliXem. Door de nieuwe bus is een grote groep mensen in staat om de vaardigheden die zij binnen BliXem hebben geleerd, te tonen buitenshuis tijdens een externe catering, De bus is het vervoer dat zowel de producten, apparatuur als de medewerker vervoert.

Door de nieuwe bus zijn de volgende doelen behaald;

  • Er kunnen meer en complexere cateringopdrachten worden aangenomen.  In 2016 zijn er meer catering klanten bijgekomen, waardoor er meer continuïteit in werken is voor de   medewerkers.
  • Er kunnen meer medewerkers mee om te werken en leren op locatie. Dit kan vanwege de dubbele cabine.
  • Er kunnen meer materialen mee die we gebruiken op locatie (denk hierbij aan hardware, food, non food, drinks etc.). Dit kan vanwege de grotere omvang van de nieuwe bus.
  • Ontstaat er een nog meer volwaardige plek in de samenleving wat er voor zorgt dat mensen met een beperking zich verder kunnen ontwikkelen en ontplooien in relatie tot de samenleving. (De beste uitleg voor bovenstaand punt is van medewerker Machteld. Machteld twijfelde of zij vanwege haar autisme wel goed zou kunnen werken in een onbekende, nieuwe omgeving. Zij zei na haar eerste cateringklus “Ik wist niet dat het zo leuk was! Mag ik de volgende keer weer?” De uitspraak van Machteld maakt de reden waarom BliXem er van overtuigd is hoe belangrijk het contact is met de samenleving. Ervaring op doen bij BliXem is 1, maar zelf een stap dichter bij de samenleving kunnen en durven zetten is 2.
terug naar overzicht
Stichting Vermogensbeheer Hoogeland Zorg Kuiltjesweg 1 • 7361 TC • Beekbergen • T. 055 506 72 31